Diego Blanco

Diego Blanco

Docent Argentijnse Tango bij Alma de Tango

Diego Blanco begon zijn tangocarrière op 9-jarige leeftijd. Later studeerde Diego aan de Universiteit van Florida, waar hij zijn bachelordiploma in de uitvoerende kunsten behaalde en cum laude afstudeerde onder leiding van Daniel Lewis aan de New World School of the Arts.
Als podiumartiest, choreograaf en docent heeft hij gedanst en lesgegeven op tangofestivals in Europa, Azië, het Middellandse Zeegebied en Amerika. Diego woonde de afgelopen 17 jaar in New York City, waar hij mede-oprichter was van zijn dansgezelschap Tango For All.
Diego vindt dat tango voor iedereen is en dat iedereen kan leren dansen. Diego’s benadering van lesgeven onderscheidt zich door zijn basis in het diepe begrip van het lichaam van de student. Hij is er vast van overtuigd dat muzikaliteit, expressiviteit en ingewikkelde improvisatie niet kunnen gedijen zonder dit centrale element, net zoals een goed taalgebruik niet kan voortkomen uit een ongetrainde geest. Diego’s diepe begrip en beheersing van het expressieve potentieel van de tango leverde de Soka Gakkai Malaysia-prijs op, waarmee zijn “toewijding aan de Argentijnse tango als een vorm van expressie door middel van dans” werd erkend.
Hij is erg blij dat hij naar Nederland is verhuisd en wil hier graag de tango uitbreiden.
Diego zal lessen geven bij Alma de Tango samen met Silvia Mezzasoma.