• Nederlands
  • Engels
Federico Suarez

Federico Suarez

Docent Argentijnse Tango bij Alma de Tango

Federico is geboren in Buenos Aires, Argentinië.  Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Duitsland, maar bleef elk jaar zijn thuisland bezoeken.
In Duitsland ontdekte hij op 16-jarige leeftijd dans. Al snel werd de hobby een passie, terwijl hij lessen volgde trad hij op in Ballroom, Latin Dances, Breakdance en Hiphop.
Op 19-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in contact met Tango, toen zijn vader hem meenam naar enkele van zijn lessen in Buenos Aires. In 2011 vond hij bij Laura Cairo en Ulrich Avenarius eindelijk een geweldige tangoschool in München, waar hij in die tijd woonde. Hij nam regelmatig lessen en besefte al snel dat dit de dans was waarbij hij zich thuis voelde en die hem in contact bracht met zijn Argentijnse roots.
Toen hij in 2015 naar Nederland verhuisde, begon hij meteen met het lesgeven van Tango in Leiden. Daar ontmoette hij Silvia Mezzasoma besloten zij samen te werken. Tegen het einde van 2016 hadden ze hun eerste shows en in 2017 bereikten ze de halve finale op het Britse Europese Tango Kampioenschap in de categorie Salon.
Als docent staat Federico bekend om zijn humor, empathie en oneindig veel geduld. Hij begeleidt zijn studenten zodat ze de techniek van de passen in zijn lessen echt begrijpen – terwijl ze veel plezier hebben! Hij is altijd gedreven om zichzelf te verbeteren en ook anderen helpen dit te doen.
Hij heeft geleerd van enkele van de meest succesvolle dansers van deze tijd, waaronder Sebastian Arce, Sebastian Achaval, Roxana Suarez, Juan Martin Carrara, Estefania Colina, Fabian Peralta en Josephina Bermudez.
Samen vormen Federico en Silvia een geweldig en zeer professioneel team in het ondersteunen en aanmoedigen van hun studenten, individueel als in een groep, terwijl ze hen altijd uitgedagen en geïnteresseerd houden. Hun werk wordt gekenmerkt door een continu onderzoek naar de bronnen en principes van lichaamsbeweging. Het motto van Federico en Silvia is dat het werken aan de details en duidelijke communicatie de sleutel is tot een comfortabele dans met een goede connectie.