Silvia Mezzasoma

Silvia Mezzasoma

Docent Argentijnse Tango bij Alma de Tango

Performer en docent Argentijnse Tango. Silvia’s benadering van de dans wordt gekenmerkt door haar dubbele karakter. 
Aan de ene kant geven haar logische, en structurele vaardigheden, verder versterkt door haar wetenschappelijke studies, haar een grondig inzicht in de mechanica van beweging/dans. Dit vertaalt zich in een technische en methodische manier van lesgeven, evenals in een elegante en accurate dans.
Aan de andere kant maakt haar emotionele en gepassioneerde karakter haar lessen leuk en helpt de intensiteit van de muziek, de energie van de tango-omhelzing en de synergie met haar partner diep te voelen.
Vanaf haar zesde heeft ze gewerkt aan lichaamsbeweging en expressie. Ze concurreerde 10 jaar als een ritmische turnster, ze studeerde ballet, moderne en hedendaagse dans gedurende meer dan 20 jaar en trainde met enkele van de meest gerenommeerde dansers in Europa en de VS. Ze trad op met de Aleph- en Il Gruppo Italiano-dansgezelschappen in theaters, tv-films en shows.
Silvia kwam in 2006 bijna toevallig in aanraking met Argentijnse tango, maar startte meteen een intensief leertraject van de tangocultuur. Geïnspireerd door haar leraar Andrés Bezem en door andere uitstekende Argentijnse leraren zoals Alejandra Mantiñan, Sebastian Achaval, Roxana Suarez, Sebastian Arce, Pablo Veron, Chico Frumboli, Juana Sepulveda, Gustavo Naveira.