• nl
almadetango

Opening Cultuurhuis | Krimpen a/d Lek

O.a. show Argentijnse Tango op live muziek door Lorena en Jory en later op de avond ook een miniworkshop en salon.

Op zaterdag 21 januari a.s. zal het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek officieel haar deuren openen met aansluitend een cultureel diverse avond programma.

De officiële opening voor genodigden zal plaatsvinden van 14:00 tot 16:00, waar bij korte muzikale intermezzo’s van lokale en internationale artiesten de toespraken aan elkaar zal knopen. Jan Timmer zal alle introducties op zich nemen. Ook zal een rooster met een mooie tekst bij de boom ter ere van de grondlegger, wijlen Ron van de Hatert onthuld worden.

Na de officiële opening houden we een open huis en is iedereen welkom in ons cultuurhuis.

Het avondprogramma zal om 20:00 starten in het theater en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Hiermee zullen wij een voorproefje geven van wat het Cultuurhuis in de toekomst gaat bieden. Wij staan voor een ontmoetingsplek voor jong tot oud uit alle werelddelen, afkomst, en culturele achtergrond.

Het doel is om op speelse wijze kennis te maken met het onbekende. Daarom starten wij de opening met o.a. Argentijnse Tango | muziek en dans.  Spaanse Flamenco, Amerikaanse Country & Western muziek en als afsluiting Popmuziek.

Om het publiek op te warmen beginnen wij met Spaanse Flamenco, solo gitaar gespeeld door Kambiz Afshari, afkomstig uit Iran, afgestudeerd als master op Flamenco gitaar bij Codarts Rotterdam (conservatorium).

Vervolgens zal er een half uur gratis Tango dansles gegeven worden door docenten van dansschool Alma de Tango uit Rotterdam. Zij worden begeleid door live muziek bestaande uit de beroemde Argentijnse zanger Omar Mollo, Wim Warman op piano en Kay Sleking op gitaar. Wim en Kay zijn beiden docent Tango bij Codarts Rotterdam en opererend in de top van de Tangowereld op internationaal niveau.

Na het halfuurtje les kan er nog een halfuur vrij gedanst worden met wat je ervoor hebt geleerd onder begeleiding van hetzelfde trio. Om dan weer een ander werelddeel ten gehore te brengen, zal het duo Heidi Gabriella en Gino Fox, country award winnaars, een halfuur lang het publiek opvrolijken op gitaar en met zang. Zij spelen o.a. nummers van Elvis Presley. De afsluiter is nog een verassing, maar deze zullen met popmuziek het publiek vermaken. Om 23:00 sluiten de deuren.

Uiteraard zal ook de horecavoorziening “HOME” in het Cultuurhuis zorgen voor de nodige natjes en droogjes.

Wij, het bestuur, medewerkers en alle vrijwilligers nodigen u allen van harte uit voor een avondje vol vertier in het bruisende Cultuurhuis aan de Markt 201 in het vernieuwde centrum van Krimpen aan de Lek.

Aanvang: 16:00

Meer informatie? Klik hier!