Chiwei Luu

Chiwei Luu

Docent Argentijnse Tango bij Alma de Tango

Chiwei ontdekte zijn passie voor dans tijdens zijn studententijd. In eerste instantie van plan om hiphop lessen te nemen, maar het lot – samen met een ondeugende vriend – bracht hem naar salsa. Hij pikte vrij snel het dansvirus op en dook in andere Latijns-Amerikaanse dansen zoals Bachata, Kizomba en
Rueda de Casino. Chiwei sloot zich aan bij een studentendansvereniging en trad op met showteams en uiteindelijk doceerde hij ook workshops en technieklessen.
Tijdens zijn dansreis vond Chiwei vreugde in de rustige dialoog en verbinding tussen danspartners. Deze zoektocht naar een diepere verbinding leidde hem naar de Argentijnse Tango na het zien van een boeiend optreden. Omdat hij een onmiddellijke resonantie voelde, begon hij al snel met lessen bij Jory en Lorena, en later bij Los Veliz, wat zijn drive om door te gaan nog meer aanwakkerde om te leren en te groeien.
Chiwei begon met het lesgeven van Argentijnse tango met zijn danspartner, Semina, bij een studentendansvereniging. Hun lessen zijn gestructureerd en duidelijk, waarbij de nadruk ligt op zowel techniek als muziek expressie, met een sterke focus op het bevorderen van een diepe dansverbinding. Zij zijn overtuigd dat bij beheersing van de basis, elke beweging geweldig en natuurlijk kan voelen voor iedereen.  Tijdens hun lessen een flinke dosis persoonlijke aandacht voor elke leerling. Zij begeleiden en ondersteunen je graag in jouw tangoreis!