Salon/Milonga Hotel New York

Salon/Milonga Hotel New York – Eens per kwartaal

In juni 2010 organiseerde Alma de Tango voor het eerst een salon in het bekende en historische Hotel New York in Rotterdam. Na het enorme succes heeft Lorena besloten deze salon één keer per kwartaal te organiseren. Elk kwartaal zullen er gastdocenten uit o.a. Buenos Aires aanwezig zijn. De gastdocenten zullen voor de salon workshops Argentijnse tango en tijdens de salon een spetterend tango-optreden geven.

De salon wordt gehouden in de spectaculaire balzaal van Hotel New York. De zaal heeft een geweldige sfeer en een fantastische houten vloer waar heel de avond heerlijk op gedanst kan worden.

Kortom: wil je een avond Argentijnse tango dansen in een prachtige en historische omgeving? Wij heten je van harte welkom in Hotel New York!

Salon Hotel New York – Elk kwartaal (zie agenda voor de data)
Locatie: Koninginnehoofd 1, 3072 AD Rotterdam
Prijs: €12 voorverkoop, €15 aan de deur

Hotel New York in het kort

Op de linker Maasoever van Rotterdam worden momenteel de nieuwe plannen voor de Kop van Zuid uitgevoerd. Het is het meest grootschalige centrumproject dat de stad de komende twintig jaar te wachten staat. Op die plek opende een Rotterdams hotel in het voorjaar van 1993 haar deuren: Hotel New York. Het was een nieuw Rotterdams hotel in een historisch Rotterdams gebouw: zo’n honderd jaar geleden kwam het pand als hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn gereed. In 1984 werd het gebouw verkocht en stond het vervolgens tien jaar leeg.

Sindsdien is Hotel New York een eigentijds hotel/café-restaurant, dat zich op één van de mooiste locaties van Rotterdam bevindt. Het staat op een plek met nieuwe stedenbouwkundige ontwikkeling van internationaal niveau. HNY probeert niet nostalgisch terug te grijpen op de sfeer van de hotels van weleer. Het hotel verwezenlijkt juist op eigen wijze de gastvrijheid en de allure van het reizen van toen: iets wat men kan verwachten van een hotel met de naam Hotel New York in een wereldhavenstad.

Uiterlijk heeft het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn een kosmopolitische uitstraling: een symmetrische gevelindeling met balkons, erkers, torens en versieringen. Dit zijn allemaal voorwaarden waaraan de meeste hotels, gebouwd rond 1880, voldeden. Verder is het gelegen op een schitterend punt met uitzicht op de skyline van de stad, de haven en de rivier, ook een voorwaarde voor een Grand Hotel.

‘s Avonds ervaart men in het hotel de stilte en rust van het water. Op veel plekken in het gebouw ziet men prachtige luchten en, na de vaak spectaculaire zonsondergang, de lichtjes van de stad. Extra attracties in negentiende eeuwse hotels waren onder andere een wintertuin en een uitkijktoren, de zogenaamde belvédère. HNY heeft twee torens, die allebei als hotelkamers zijn ingericht.

Hadden de negentiende eeuwse hotels koetsjes met een vaste koetsier of later een limousine met chauffeur, dit hotel heeft een watertaxi met een schipper! De watertaxi brengt u met vijf minuten in de Veerhaven, recht tegenover het hotel, of vaart u naar de Leuvehaven (het centrum).